Pravila privatnosti
Uvjeti korištenja

Promjena postavki kolačića
Za promjenu postavki kolačića kliknite ovdje

Uvjeti korištenja

Ova web stranica je službena stranica trgovačkog društva PETER PAN d.o.o. Jurdani (PETER PAN) u sklopu kojeg posluju Hotel i Restoran Draga di Lovrana. Zahvaljujemo vam što ste posjetili našu web stranicu i nadamo se da ćete imati ugodno iskustvo pregledavanja. Kako bismo osigurali pravilno korištenje i razumijevanje materijala objavljenih na web stranici i svih njezinih sadržaja, molimo Vas da pročitate i prihvatite ove uvjete korištenja PETER PAN web stranice.

Ulaskom i korištenjem web stranice PETER PAN ili bilo kojeg njezinog dijela slažete se s ovim uvjetima i pridržavate se svih važećih zakona i propisa. Ukoliko se s njima djelomično ili u cijelosti ne slažete, preporučamo da ne pregledavate niti na drugi način koristite PETER PAN web stranice.

Sadržaj na web stranici PETER PAN isključivo je informativnog karaktera, osim ako nije izričito drugačije naznačeno. Informacije na ovoj web stranici ne smiju se razumjeti i ni na koji način ne predstavljaju ponudu. PETER PAN ima za cilj pružiti ažurirane i točne informacije na web stranici. Ako informacije unatoč tome sadrže pogreške i netočnosti, PETER PAN ne prihvaća nikakvu odgovornost u vezi s takvim informacijama.

Sve datoteke slika, tekstova i audio datoteka, kao i animacije, video itd., pa čak i sami isječci i svi drugi sastavni dijelovi stranice su zaštićeni autorskim pravom. Isječci se smiju kopirati, spremiti i proslijediti samo za privatne svrhe. Za poslovno korištenje potrebno je izričito pismeno odobrenje.

Iako PETER PAN nastoji umanjiti smetnje uzrokovane tehničkim greškama, one se ne mogu u potpunosti otkloniti. PETER PAN ne prihvaća nikakvu odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu radom, neispravnim radom, nefunkcioniranjem ili nedostupnošću ove web stranice. PETER PAN može premjestiti, izmijeniti ili ukloniti svoju web stranicu djelomično ili u cijelosti prema vlastitom nahođenju u bilo koje vrijeme i bez prethodnog upozorenja ili obavijesti. PETER PAN ne snosi odgovornost za bilo kakve posljedice koje nastanu zbog toga.

Neki od proizvoda, informacije o proizvodima i njihovi prikazi na web stranici služe samo u informativne svrhe. Moguća su odstupanja između izgleda na web stranici i stvarnih proizvoda ili informacija o proizvodu. Za stvarne informacije o određenim proizvodima ili njihovoj dostupnosti i specifikacijama, obratite se PETER PAN-u. PETER PAN izričito zadržava pravo izmjene dizajna i specifikacija, prema vlastitom nahođenju, bez prethodne obavijesti.

Web stranica PETER PAN može sadržavati poveznice na druge web stranice. PETER PAN ne preuzima nikakvu odgovornost za sadržaj, točnost, dostupnost, sigurnost ili bilo koji drugi aspekt ovih web stranica, unesenih putem vanjske poveznice na web stranici PETER PAN. Korištenje web stranica trećih strana podliježe uvjetima korištenja tih web stranica.

Sva odgovornost za bilo kakvu štetu uzrokovanu virusima koji mogu zaraziti vašu računalnu opremu zbog vašeg pristupa, korištenja ili pregledavanja web stranice ili preuzimanja bilo kojeg materijala s ove web stranice je vaša odgovornost, a ne odgovornost PETER PAN. Također izričito potvrđujete i slažete se da PETER PAN nije odgovorna za bilo kakvo klevetničko, uvredljivo ili nezakonito ponašanje bilo kojeg korisnika te da nećete biti uključeni u takve aktivnosti koje se odnose na web stranicu.

Ovo odricanje od odgovornosti nije namijenjeno ograničavanju odgovornosti PETER PAN u slučajevima kada je PETER PAN u suprotnosti s bilo kojim zahtjevima u skladu s važećim zakonima, niti isključivanju njezine odgovornosti kada se ne može isključiti prema odgovarajućem zakonu.

Kako je PETER PAN-i sigurnost osobnih podataka vrlo važna, poštuju se svi zakonski zahtjevi te se koriste programske i tehničke mjere kako bi se osigurala njihova sigurnost i spriječilo svako neovlašteno korištenje istih. PETER PAN ni na koji način ne može jamčiti zaštitu osobnih podataka na drugim web stranicama kojima se pristupa putem vanjske poveznice na web stranici PETER PAN. Određene značajke PETER PAN web stranice mogu od posjetitelja zahtijevati da daju neke osobne podatke. U takvim slučajevima, prilikom ulaska u odgovarajući dio web stranice prikazuje se obavijest o zaštiti podataka.

Radi poboljšanja korisničkog iskustva i rada web stranice, kolačići se mogu učitavati na uređaj kojim se pristupa web stranici PETER PAN. Za više informacija o kolačićima pogledajte Pravila o kolačićima PETER PAN.

Ovo web mjesto, uključujući ove Uvjete korištenja, regulirano je hrvatskim pravom. Hrvatski sudovi imaju isključivu nadležnost za sve sporove proizašle iz ove stranice.

Ljubazno ste pozvani da nas obavijestite o bilo kakvim pogreškama ili netočnostima na našoj web stranici, kao i da nam postavite bilo kakva pitanja koja imate u vezi s tim uvjetima, na PETER PAN ili bilo koji od naših drugih navedenih kontakata.

Pravila privatnosti

Ova pravila o privatnosti (“Pravila“) objašnjavaju kako PETER PAN d.o.o. Jurdani, Mali Brgud 33, kao voditelj obrade (dalje u tekstu: ˝Voditelj obrade˝) prikuplja, koristi i upravlja vašim osobnim podacima koji se nalaze na stranici http://www.dragadilovrana.hr.

Voditelj obrade kao pružatelj usluga web stranice http://www.dragadilovrana.hr posvećen je zaštiti i poštivanju vaše privatnosti. Pročitajte ova Pravila pažljivo kako biste razumjeli zašto i kako prikupljamo vaše osobne podatke i kako će se oni koristiti.

Ako nas želite kontaktirati u vezi ovih Pravila ili u vezi vaših osobnih podataka, molimo vas
da koristite sljedeće kontakt podatke:

Adresa: Jurdani, Mali Brgud 33

E-pošta: peterpan@peterpan.hr

Kako i kada prikupljamo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke prikupljamo kada je to potrebno za ostvarivanje vaših potrošačkih potreba ili za potrebe našeg poslovanja:

- u trenutku kada pristupite stranici http://www.dragadilovrana.hr prikupit ćemo vašu IP
adresu koja se, također, smatra osobnim podatkom,

- situacije u kojima prikupljamo druge vrste podataka kao što su datum i vrijeme pristupa na stranicu, informacije o hardveru, softveru ili internetskom pretraživaču koji koristite kao i o operativnom sustavu vašeg računala te verziji aplikacije i vašim jezičnim postavkama. Možemo prikupljati informacije o klikovima i vašem pristupu stranici http://www.dragadilovrana.hr koje su vam prikazane,

- kada nas kontaktirate te zatražite pomoć ili postavite neko pitanje kako bismo ostvarili neko od vaših prava zajamčenih važećim propisima,

- kada nam se obratite putem društvenih mreža prikupljamo podatke koje ste nam ostavili dostupnima prilikom postavljanja upita ili zahtijeva,

- kada nam postavite bilo kakav upit vezan uz našu ponudu, ili ako želite poslati otvorenu zamolbu za poslao i sl.

Gore navedene određene kategorije vaših osobnih podataka prikupljamo ili na temelju privole koja vam je prikazana prilikom dolaska na http://www.dragadilovrana.hr putem skočnog prozora, ili na temelju legitimnog interesa. Potonje primjerice u slučajevima kada se radi o kolačićima koji su nužni za funkcioniranje http://www.dragadilovrana.hr.

Privola putem skočnog prozora obnavlja se protekom 12 mjeseci od vašeg zadnjeg prihvaćanja odnosno odbijanja pojedinih kolačića.

U slučaju kada moramo ispunjavati svoje obveze koje proizlaze iz važećih propisa Republike Hrvatske tada nećemo obrađivati podatke na temelju dva prethodno navedena pravna osnova.

Koje podatke i u koju svrhu prikupljamo direktno od vas?

Tipične kategorije podataka koje prikupljamo od vas kao korisnika su sljedeće: ime, adresa elektroničke pošte, broj telefona, ili druge informacije koje nam pružite kada komunicirate s nama putem telefona ili e-pošte.

Vaše osobne podatke prikupljamo radi:

- korištenja svih usluga na web stranici http://www.dragadilovrana.hr

- što učinkovitijeg odgovora na vaš upit i obradu vaših zahtjeva

- statističke obrade podataka

- slanja obavijesti i kontaktiranja

- poboljšanja kvalitete sadržaja.

Koja su vaša prava?

- Pravo na pristup Vašim osobnim podatcima
Imate nas pravo tražiti potvrdu obrađujemo li Vaše osobne podatke, kao i pristup Vašim osobnim podacima koje obrađujemo.

- Pravo na ispravak netočnih osobnih podataka:
Imate pravo zatražiti ispravak Vaših netočnih osobnih podataka, kao i pravo nadopuniti Vaše osobne podatke.

- Prenosivost osobnih podataka
Imate pravo preuzeti i tražiti prijenos Vaših osobnih podataka.

- Pravo na brisanje (pravo na zaborav)
Možete zatražiti od voditelja obrade brisanje svojih osobnih podataka ako je ispunjen jedan od razloga navedenih u članku 17. Opće uredbe o zaštiti podataka. Ovime Vas obavještavamo da ne smijemo izbrisati Vaše osobne podatke ako je njihova obrada neophodna, primjerice radi udovoljenja zakonskoj obvezi čuvanja ili iz razloga od javnog interesa za postavljanje, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva.

- Pravo na prigovor protiv obrade ili postupanja s Vašim osobnim podacima
Imate pravo prigovoriti na obradu Vaših osobnih podataka kao i općenito na naš način postupanja s Vašim osobnim podacima.

- Pravo povlačenja privole
Imate pravo u svakom trenutku povući privolu za daljnju obradu osobnih podataka. Povlačenje privole ne utječe na obrade izvršene na temelju privole prije njezina povlačenja.

- Pravo na pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka
U svakom trenutku imate pravo na pritužbu pred nadležnim tijelom za zaštitu osobnih podataka - Agencijom za zaštitu osobnih podataka (www.azop.hr), vezano uz obradu i zaštitu Vaših osobnih podataka.

Vaša prava možete ostvariti na način da svoj zahtjev pošaljete na adresu elektroničke pošte peterpan@peterpan.hr te kao Naslov poruke navedete „Zahtjev ispitanika“ ili na adresu Jurdani, Mali Brgud 33. Po primitku poruke, poslat ćemo Vam potvrdu urednog primitka Vašeg zahtjeva.

Vaša prava ostvarujete besplatno. Ipak, ako učestalo (primjerice, ako je od prošlog Vašeg zahtjeva prošlo manje od 6 mjeseci) ili prekomjerno (primjerice, tražite sve Vaše osobnepodatke u pisanom obliku) tražite pristup ili prenošenje Vaših osobnih podataka, imamo Vas pravo tražiti da podmirite naše troškove prije provođenja takve radnje.

Gdje se čuvaju vaši osobni podaci?

Osobne podatke koje prikupimo o vama čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši osobni podaci su zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjena ili uništenja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca. Podatke pohranjujemo u papirnatom i digitalnom obliku. Obrađeni podaci pohranjuju se u prostorijama voditelja obrade te se kontinuirano nadziru.

Koliko dugo ćemo zadržati vaše osobne podatke?

Voditelj obrade neće zadržati vaše osobne podatke dulje od razdoblja za koje su podaci potrebni kako bi se ispunila svrha njihovog korištenja. Ukoliko vas zanimaju detalji i rokovi čuvanja možete kontaktirati službenika za zaštitu podataka na peterpan@peterpan.hr.

Primjerice podatke odabira vaših kolačića čuvat ćemo najviše godinu dana nakon čega će vam se ponovno pokazati skočni prozor pri posjeti http://www.dragadilovrana.hr. Naravno, vi u bilo kojem trenutku imate pravo predomisliti se i regulirati privole.

Za što ćemo koristiti vaše podatke?

Kako smo i ranije naveli možemo koristiti vaše osobne podatke na nekoliko različitih načina, za poboljšanje vašeg iskustva kupnje, direktni marketing ili iz sigurnosnih razloga.

Da li PETER PAN d.o.o. kao voditelj obrade razmjenjuje podatke s trećim osobama?

Zaštita privatnosti nam je važna, stoga nikada nećemo dijeliti vaše osobne podatke s trećim osobama osim u svrhe opisane u ovim pravilima. O dijeljenju i prijenosu podataka uvijek ćemo vas obavijestiti.

Voditelj obrade radi zajedno s drugim kompanijama (primjerice web developeri). To znači da ponekad dijelimo vaše osobne podatke s našim pouzdanim partnerima, koristeći sigurne ITsustave. Kada tako postupamo podaci se prenose na servere koji se nalaze u EU ili u zemlji koja osigurava adekvatnu razinu zaštite u skladu s EU zakonodavstvom.

Pravo na prigovor na obradu za potrebe izravnog marketinga

U određenim slučajevima obrađujemo Vaše osobne podatke za potrebe izravnog marketinga. Ako niste suglasni s tom obradom, u svakom trenutku imate pravo uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koji se odnose na Vas za potrebe takvog marketinga, što uključuje izradu profila u mjeri koja je povezana s takvim izravnim marketingom. Ako se usprotivite obradi za potrebe izravnog marketinga, Vaše osobne podatke više nećemo obrađivati u te svrhe. Svoje prigovore možete uputiti na sljedeću kontakt adresu: peterpan@peterpan.hr.

Informacija o obradi osobnih podataka vezana uz provođenje aktivnosti na službenim profilima PETER PAN d.o.o. na društvenim mrežama (Facebook, Instagram, TikTok)

Društvo upravlja sljedećim web lokacijama na društvenim mrežama:

- Instagram: https://www.instagram.com/draga_di_lovrana/
- Facebook: https://www.facebook.com/dragadilovrana
- TikTok: https://www.tiktok.com/@dragadilovrana

Društvo obrađuje osobne podatke na web stranicama društvenih mreža kako bi informiralo kupce o ponudama, proizvodima, a ili drugim temama i vijestima te kako bi komuniciralo s posjetiteljima društvenih mreža o tim temama, kao i kako bi odgovorilo na relevantne upite o pohvalama, kritikama i drugim upitima.

U slučajevima kada možemo utjecati i odrediti uvjete obrade osobnih podataka nastojimo, u okviru mogućnosti koje nam pruža operater društvene mreže, osigurati da se obrada osobnih podataka vrši u skladu s relevantnim zakonskim propisima. Dakle, u slučajevima kada nam je pružatelj platforme društvene mreže to omogućio, mi osiguravamo da naša web mjesta društvenog umrežavanja poštuju zaštitu osobnih podataka.

Podaci koje ste dodali na naše web stranice na društvenim mrežama kao što su komentari, videozapisi, slike, „lajkovi“ itd. objavljuju se putem platforme za društvene mreže i nikada ih ne obrađujemo niti koristimo u bilo koje druge svrhe. No, zadržavamo pravo brisanja zbog toga što određena objava ili komentar krši pravila dozvoljenog sadržaja, npr. doprinosi kršenju zakona, sadrži poruke mržnje, vulgarne komentare (npr. sa seksualnim sadržajem) ili priloge (npr. slike ili videozapise) koji krše autorska prava, prava intelektualnog vlasništva, etička načela Društva i/ili moral društva.

Ne upravljamo i ne pohranjujemo sve funkcionalnosti društvenih mreža i zato će, primjerice, svi postovi koje objavite na našoj stranici društvene mreže ostati na vremenskoj traci neograničeno vrijeme sve dok ih sami ne uklonite, odnosno ako budu uklonjeni zbog ažuriranja profila ili zbog kršenja pravila dozvoljenog sadržaja.

Nemamo utjecaj na brisanje vaših podataka od strane samog operatera društvene mreže.

Oglašavanje

Društvo također koristi usluge oglašavanja posredstvom društvenih mreža. Društvo ima mogućnost odrediti parametre na temelju kojih će se određeni oglas prikazati određenoj ciljanoj skupini. Pri tome, jednako kao i kod korištenja analitike, Društvo nema pristup osobnim podacima koji se obrađuju već je to isključivo operater platforme društvene mreže.

Sukladno navedenom, prilikom oglašavanja biramo kome će se oglas prikazati na temelju demografskih, interesnih i drugih parametara koji nam omogućavaju da izaberemo točno onu grupu ljudi koja nam treba.

Ostale obrade posredstvom društvenih mreža

Uz navedeno, Društvo vrši sljedeće obrade osobnih podataka:

Naziv i svrha aktivnosti obradeosobnih podataka Pravna osnova obrade podataka Opseg i izvor osobnih podatak Trajanje obrade Kategorije primatelja podataka Aktivnost obrade povjerena izvršitelju obrade
Objava fotografija i video materijala u marketinške svrhe.

Društvo na profilima svojih društvenih mreža objavljuje fotografije i video materijale na kojima se možete nalaziti, s ciljem informiranja kupaca o određenim aktivnostima i proizvodima.
a) Članak 6. stavak 1. (f) GDPR-a - obrada je nužna radi ostvarivanja legitimnog interesa Društva. Legitimni interes društva je promocija marketinških aktivnosti kompanije na profilima društvenih mreža Društva. Ispitanik ima u svako doba pravo izjaviti prigovor na obradu koja se temelji na legitimnom interesu.

b) Članak 6. stavak 1. (a) GDPR-a – ispitanik je dao privolu za obradu svojih osobnih podataka u jednu ili više posebnih svrha.
Fotografije i video materijali s raznih događanja, promotivnih i sponzorskih aktivnosti.

U odnosu na obrade koje se temelje na privoli ispitanika, Društvo također obrađuje podatak o podacima vezanim uz davanje privole. Izvor podataka: ispitanik
Fotografije i video materijale postavljene na profil društvene mreže Društva ćemo u načelu čuvati trajno. Korisnici društvenih mreža. Pružanje usluge održavanja profila na društvenoj mreži

Pružanje usluga fotografiranja događaja u organizaciji Društva
U svrhu ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva bilo u sudskom postupku bilo u upravnom ili vanparničnom postupku. Članak 6. stavak 1. (f) GDPR-a (obrada je nužna radi ostvarivanja legitimnog interesa Društva).

Legitimni interes Društva: postavljanje zahtjeva u odnosu na ispitanika i uspješna obrana u bilo kojem parničnom postupku pokrenutom od strane ispitanika, odnosno u upravnom i drugom sličnom postupku.
Svi osobni podaci prikupljeni u gore navedenim svrhama obrade podataka U slučaju da je obrada osobnih podataka nužna za postavljanje, odnosno za obranu ili za ostvarivanje legitimnog interesa Društva u sudskom postupku ili u upravnom ili izvansudskom postupku koji je ispitanik pokrenuo na temelju vlastitog legitimnog interesa, Društvo će obrađivati podatke do konačnog okončanja takvog postupka ili postizanja legitimnog interesa na drugi način (npr. zaključenjem izvansudske nagodbe).    


Kolačići

Za održavanje web stranice i osiguravanje njene funkcionalnosti voditelj obrade koristi tehnologiju općenito poznatu kao “kolačiće”.

Kolačić je mala tekstna datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenom web-mjestu. S pomoću kolačića web-mjesto pamti vaše radnje i željene postavke (poput prijave, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz) tijekom duljeg razdoblja, pa ih nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web-mjesto odnosno pri pregledavanju njegovih različitih stranica. Kolačići mogu biti privremeni ili trajni. Zahvaljujući kolačićima na našim stranicama možete pretraživati bez poteškoća i pokazivat će vam se rezultati koji su relevantni za vas.

O obradi osobnih podataka putem kolačića pročitajte u našim Pravilima o korištenju kolačića
(cookies).

Kolačićima pohranjenima na računalu možete pristupiti kada posjetite našu web stranicu.

Obrađujemo kolačiće samo uz vaš pristanak. Možete prihvatiti, prihvatiti djelomično ili odbiti korištenje kolačića, samo provjerite postavke u vašem pregledniku. Međutim, napominjemo kako neke od značajki naše web stranice možda neće funkcionirati bez kolačića. Tražeći suglasnost predstavit ćemo svrhu u koju ćemo obrađivati ovu vrstu informacija te ćemo vas obavijestiti o vašim pravima.

Također, možete putem skočnog prozora u bilo kojem trenutku regulirati vaš odabir kolačića.

Stupanje na snagu te promjene pravila o privatnosti

Ovo pravila stupaju na snagu danom objave na http://www.dragadilovrana.hr.

Ova pravila privatnosti voditelj obrade može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta na stranici http://www.dragadilovrana.hr.

Izmjene ovih pravila privatnosti stupaju na snagu odmah nakon objave na stranici http://www.dragadilovrana.hr.

Pravila su revidirana u siječnju 2024. godine.